tiistai 3. maaliskuuta 2009

Pitkästä aikaa!

Olen saanut paljon materiaalia, sähköposteja ja olen maksanut jo jäsenmaksunkin. Arvot ovat edelleen samat kuin Kokoomuksella huolimatta siitä, että Katainen hiihtolomareissullaan sai päähänsä korottaa eläkeikärajaa. Tuossa asiassa en ole aivan samoilla linjoilla hänen kanssaan.
Minun mielestäni (tämä on vain minun mielipide) eläkeikäraja pitäisi olla työssäolovuosien mukaan. Jos kansalainen on raatanut esim. 40 vuotta työelämässä suurempia taukoja pitämättä, niin kyllä hänen jo kuuluu päästä eläkkeelle, jopa jo 60-vuotiaana. Muutaman terveen vuoden toivoisi työelämän jälkeen, että voisi toteuttaa kauan kaipaamiaan unelmiaan.
Jos työssäolovuosia ei ole kertynyt paljoa ikänsä aikana, niin silloin ei mielestäni tarvitse jäädä eläkkeelle aiemmin, koska kivut ja sairaudet eivät ole tulleet työstä ja vapaa-aikaakin on ollut huomattavasti enemmän kuin töissä kävijällä. Pitäisi tätäkin asiaa ajatella järjellä, että oikeuden mukainen kohtelu toteutuisi.
Oma mieheni on raatanut tuon 40-vuotta jo 57-vuotiaana. Eli raskasta rakennustyötä ja laivan perämiehenä sekä päällikkönä oloa. Käynyt tunnollisesti töissä joka päivä välittämättä flunssista, päänsäryistä, selkäkivuista, mahataudeista. Hän on vain raatanut. Odottaa kovasti vapaa-aikaa, että voisi kotona tehdä remonttia yms. Työssäoloaikana hän ei jaksa panostaa kotiin niin paljoa.
Itse olen osa-aikaisella sairaseläkkeellä ( 3 v) ja käyn töissä kokoajan. Työvuosia on kertynyt 35-vuotta kunnan palvelusta pääosin. Sairaslomat eivät ole olleet helppoja. Haaveenaani on panostaa enemmän yhteiskunnallisiin asioihin, kun vain vapaa-aikaa olisi enemmän. Lisäksi mielelläni teen käsitöitä, luen ja kirjoitan, joten sohvan pohjalle en minäkään jäisi, jos pääsisin säällisesti 63-vuotiaana eläkkeelle.
Nuo eläkkeet minua puhuttavat myös. Kun vertaa ikänsä työssä olleita ja suuren osan kotona olleita, niin ne eläkemarkat eivät ole kovin paljon suuremmat ikänsä työssä käyneelle. Työssäolijahan ei saa Kansaneläkettä ja sitäkin vain hieman, jos työeläke jää alhaiseksi.
En sano, että työmarkkinoiden ulkopuolella olevilla pitäisi olla pienet eläkkeet, mutta tätäkin pitäisi järkeistää niin, että raatajatkin saisivat ansionsa mukaan.
Tulipahan oma mielipidekin sanottua :) Nyt kaikille kuitenkin mukavaa päivää ja ulkoilkaa, että pysytte terveinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti